Om Den Brændte Bønne

Den Brændte Bønne startede i det små i  2018 fra garagen i Skødstrup.  David Friis, grundlægger og primær kapacitet i firmaet har en efterhånden lang passioneret ”karriere” omkring kaffe. Interessen for processer, kemi og kvalitet kommer helt sikkert fra baggrunden som kemiingeniør med specialisering indenfor fødevarebranchen.

Siden 2008 hvor den første kafferister blev hjemkøbt til eget forbrug – en lille 500 grams tromlerister – har risteprocessen fascineret, overrasket og udfordret og det er blevet til utroligt mange timer udforskende denne spændende proces. Firmaet tog efter en årrække ligeså stille form idet flere og flere venner godt kunne tænke sig at smage, hvad det var der foregik i garagen. I 2020 blev kafferisterien erstattet af sin storebror – en 15 KG automatiseret kafferister – som har skabt mulighed for helt skræddersyede risteprofiler, kapacitet nok til at forsyne den øgede efterspørgsel og i sidste ende endnu bedre kaffe.

Passion og kvalitet

Den absolut vigtigste driver i firmaet er passionen for den gode kop kaffe og ønsket om at dele ud af kaffeoplevelser i Danmark og udland. Disse (smags)oplevelser kan kun sikres ved at have absolut fokus på kvalitet i alle henseender. Det mest grundlæggende er naturligvis den rå grønne kaffebønne, som indkøbes fra de bedst producerende lande og kaffebønner i verden. Derfor foretages indkøbene altid først ved forudgående ristetests og kvalitetskontrol.

Vi ”brænder” for den gode kaffe og vil hellere end gerne dele ud af gode fif og trick i forhold til kaffebrygning, så du ender med det absolut bedste resultat i sidste ende.

Indkøbskurv